“Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история” първо по FOX

The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story © 2016 Fox and its related entities.  All rights reserved.
FOX ще излъчи премиерата на “Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история” на 3ти февруари от 22:00 ч.

Епизодите са продуцирани от Райън Мърфи. Като ключови фигури в процеса срещу прочутия футболист и актьор ще видим едни от най-големите холивудски звезди. В ролята на обвиняемия О Джей влиза Куба Гудинг Джуниър. В образа на неговия защитник - адвокат Робърт Шапиро, се превъплъщава Джон Траволта. Пред камерите застават също Дейвид Шуимър, Сара Полсън, Кортни Б. Ванс и Брус Грийнууд. Както в популярната ТВ антология “Зловеща семейна история”, чийто следващ сезон FOX ще предложи на зрителите си още от 15ти февруари, всеки нов сезон на „Американска криминална история“ ще има напълно различни сюжети и актьорски състав.

Базиран на книгата The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson на Джефри Тубин, сериалът ни показва процеса срещу О Джей Симпсън от гледна точка на адвокатите. Изследва хаотичните, задкулисни отношения и маневри от двете страни на съда. И ни помага да разберем как комбинацията от прокурорска самонадеяност, адвокатска хитрост и обтегнати отношения между полицията на Лос Анджелис и афро-американската общност, дават на съдебните заседатели основание да се съмняват във вината на О Джей.

В пика на славата си О Джей Симпсън е въплъщение на американската мечта. Освен спортна икона, той е един от първите елитни атлети, преминали успешно от футболния терен към филмовия екран. Популярен и обичан, чернокожият любимец на САЩ участва също в реклами, влиза в домовете на милиони хора и си създава солидна база от фенове.

Блестящ във всяко свое начинание, О Джей прилича на човек, който не може да бъде спрян от нищо и никого. До деня, в който е обвинен в убийството на бившата си съпруга Никол Браун и на Роналд Голдман. В този миг животът му се преобръща. И нищо не може да подготви нито почитателите му, нито нацията за последвалите събития. Защото в съдебния процес репутацията на О Джей е опетнена завинаги, американците са разделени на два лагера, а медиите са въвлечени в невиждана дотогава лудост.

Познатият със “Зловеща семейна история” Райън Мърфи е режисьор на първия епизод от сериала. Носител на “Златен глобус” и на “Еми”, той е изпълнителен продуцент на ТВ поредицата заедно с Нина Джейкъбсън, Брад Симпсън, Скот Алекзандър, Лари Каразюски и Брад Фалчук. Сценаристи на “Американска криминална история: Народът срещу О Джей Симпсън” са Алекзандър и Каразюски (“Големи очи”, “Народът срещу Лари Флинт”). Продуценти са Fox 21 Television Studios и FX Productions.

Повторенията на “Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история” ще бъдат всеки четвъртък от 13:10 ч. и събота от 22:00 ч.

Сериалът ще бъде наличен за гледане и в платформата FOX Play от 4ти февруари.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара